Select Page

ȚARA RUTABAGA.
HOINĂREALĂ ÎN ZIG-ZAG

70 min.
AG
18:00, APR 10, 2021
TEATRU

ȚARA RUTABAGA. Hoinăreală în zig-zag
de Carl Sandburg

POVESTEA

O familie disfuncțională, aproape obișnuită, în bucătăria ei, după un mic dejun „cu cafea și prăjiturele”: toate închipuite! Toți ai casei în care „clanțele deschid ușile, iar fumul iese pe horn” stau cu ochii în telefoane, butonează, scroll-ează, își verifică like-urile și, poate, își trimit unii altora inimioare virtuale: o scenă atât de familiară azi, încât e greu să nu te vezi în ea. Fiecare, în telefonul lui, în lumea lui. Cum să ne recuperăm acel ”împreună”, scindat de ecrane, rețele de socializare, gadgeturi noi și dependențe virtuale? „Să ne jucăm!”. O carte, plăcerea redescoperită a lecturii, câteva povești, multă imaginație și joacă adevărată. Legumele, lingurile, coada de mătură și tot ce se mai găsește prin bucătărie devin personaje și vehicule spre poveste, bucătăria însăși se preschimbă într-un spațiu fantastic, o altă țară a minunilor. Așa că „i-au lăsat să se boteze singuri”, iar pregătirea unui prânz….aproape obișnuit a devenit o aventură: Dă-mi Securea, Te Rog Dă-mi, Nu Mă-ntreba Nimic și toți ai casei pornesc, pe șinele în zig-zag, spre Țara Rutabaga, un loc fascinant, din care nimeni n-ar mai vrea să plece vreodată. Trec prin Țara de Sus și de Jos, prin Țara Culegătorilor de Baloane, prin cea a Clovnilor de Circ și ajung în satul Ficat cu Ceapă, unde-l întâlnesc pe Orbul cu Fața de Cartof, află care-i rostul generozității, al bunătății, și care-i adevărata orbire, despre acceptare, empatie, fericire și familie, ce puteri au năzdrăvăniile din piele-aurită de căprioară, ce se-ntâmplă dacă strănuți când nu trebuie în fața cui nu trebuie, cum a fost la nunta Păpușii de Cârpă cu Coadă de Mătură și cum te dai, în sus, pe toboganul Lunii. Toate, într-o zi aproape obișnuită, de la micul dejun, la prânz. Spectacolul e un puzzle scenic din opt Povești din Țara Rutabaga (titlul original: Rootabaga Stories), carte a lui Carl Sandburg (1878-1967), scriitor, jurnalist, poet suedezo-american, triplu laureat cu Premiul Pulitzer și deținător al unui trofeu Grammy. Cartea, apărută în 1922, a fost publicată în România în 1969 și nu a mai fost niciodată reeditată în limba română, devenind astăzi o carte pe cât de frumoasă, pe atât de rară.

Regie și muzică originală: Levente Kocsárdi
Adaptare scenică și dramatizare: Simona Donici
Scenografie: Bajko Attila
Construcție păpuși: Tomos Tűnde
Slam-poetry: Mirela Iacob
Light-design: Lucian Moga
Video-proiecții: Sebastian Hamburger
Asistent regie: Maria Gornic
Foto: Alin Zelenco
Distribuție: Mădălina Ghițescu Petre, Cristi Brătoiu, Raul Lăzărescu, Raluca Grumăzescu, Raul Bastean, Luana Uncruțiu, , Robert Copoț, Alin Prejban.
Vârsta recomandată: întreaga familie
Durata spectacolului: 70 min.

 

 

Video

Galerie foto

Distribuția

Mădălina Ghițescu Petre
Cristi Brătoiu
Raul Lăzărescu
Raluca Grumăzescu
Raul Bastean
Luana Uncruțiu
Robert Copoț
Alin Prejban

Următoarele evenimente

ȚARA RUTABAGA.
Hoinăreală în zig-zag

Regie și muzică originală:
Levente Kocsárdi

1oră 10min | PG
18:00, APR 10, 2021

Stage ON
LIVE STREAMING MADE ART

About us

What we see is what you get. Translating from the language of vision to the language of perception, the quality of the act is vital. We Adrian Danciu, Cristian Ilea, Rafael Vasilcin, Lucian Ciorba, Zsolt Tamasi, Olipiu Vuia know that you know: to be critical, to ask for the best angle and consume quality. We know how to deliver that.

In 100 years of accumulated experience in filming around the world, Stage ON team faces the future, understanding the alchemy of technology. We  take play seriously. Since 2020.

If you want to stream your art live, we’re here to hear your story and transmit it world wide. 

Our cameras, your access to the world.