Selectează o Pagină

STAGE ON

Despre NOI

Despre noi

Toate avantajele

Suntem aici pentru a-ți transmite povestea:
arta ta, vizibilă în toată lumea.

Artă contemporană

Spectacolul trebuie să continue!

Evenimente culturale în direct

Transmisii live, de pe scenă direct în sufrageria ta.

Acces direct către evenimente culturale live

Fără bariere.

Transmisii din prezent

De oriunde către acum.

Adaptăm transmisiunile live

O altă formă a culturii, o altă formă de a susţine arta.

Povestea noastră

Contextul pandemic a demonstrat necesitatea schimbării de paradigmă atât în mediul de business, dar mai ales în cel cultural. Excepția devine regula, în timp ce orice transmițător conectat la rețea poate arunca în direct informații în timp real. Fie ele valide sau nu. 

Acest lucru face ca diferența dintre calitatea transmisiei, validitatea informației dar mai ales actul artistic sau performativ să riște funcționalități de receptare substandard. De aici necesitatea reglementării unui serviciu prin care o transmisie live streaming să devină un standard în sine, sub care nici o instituție care se respectă să nu transmită actul artistic sau performativ. 

Pentru că progresele în streaming-ul online reflectă amploarea și viteza la care piața globală a adoptat tehnologia de difuzare digitală, necesitatea adaptării spațiului cultural și de business românesc la această piață este vitală. Pentru că nici o instituție cu un management coerent nu se va putea întoarce la simpla administrare a evenimentelor sale doar cu public în sală, live streaming-ul de calitate va depăși cele mai sălbatice fantezii tehnologice. Aici intervine streaming-ul live VR/video360 care deja schimbă fundamental felul în care experimentăm evenimentele de la distanță. Felul în care vom trăi experiențele culturale, artistice sau performative, alături de prieteni și de familie, indiferent de unde s-ar afla ca locație pe glob, va deveni o realitate recurentă și necesară.

În acest context, Stage ON își propune să ofere aceste servicii de live-streaming și video 360, pentru că ceea ce în urmă cu zece ani era considerat „televizor” se așteaptă astăzi să fie la îndemână pe dispozitivele noastre mobile. Dar pentru că diavolul stă în detalii, pentru transmisii de calitate ai nevoie de o echipă care să știe nu numai tehnic să manevreze un întreg arsenal de echipament tehnic, dar și din punct de vedere artistic. Pentru că încă se lucrează cu emoția umană. Iar asta e tot ce se vrea a tranzita spațiul și timpul. Dacă prin toate lentilele și cablurile s-a reușit transmiterea emoției, tot efortul de producție a avut sens. Fără acest fapt fundamental, în acest moment actul artistic de calitate riscă să ajungă pe cale de dispariție.

Pentru că revoluția digitală încă are nevoie de ființe umane care să o stăpânească și dirijeze, Stage ON înseamnă o echipă de profesioniști de televiziune, cu experiențe complexe acumulate în decurs de peste 30 de ani de activitate individuală. Înființată în 2020, Stage ON și-a început activitatea prin transmisiile de tip live streaming în colaborare cu Teatrul Național Timișoara și cu Teatrul independent Basca. Implementat într-un context în care actul muzical sau teatral cu public în sală par să devină de domeniul trecutului îndepărtat, actul de live-streaming este deocamdată cea mai bună soluție pentru a aduce arta în casa omului. 

Avantajele acestui tip de transmisii sunt multiple: de la accesarea diferitelor categorii de public, prin  oferirea unei platforme diversificate din punct de vedere digital, până la deschiderea către domenii altfel inaccesibile publicului larg. Transparența și calitatea ei pot face diferența dintre ceea ce vede un profesionist prin lentila camerei și ceea ce vede orice utilizator de smartphone. Un ochi format, combinat cu un echipament performant pot face diferența dintre un act reușit și unul ratat.

Artiști fericiți

De Ce Cu Noi

”Excelentă experiența de a juca pe streaming. La primul spectacol am intrat cu oarecare teamă. Nu știam exact ce m-asteapta. Credeam că lipsa fizica a publicului va face spectacolul lipsit de miză. N-a fost deloc așa. Prezența camerelor mi-a dat o senzație extraordinară. Aveam foarte clar conștiința că mă urmăresc în acel moment sute de perechi de ochi. Pe parcurs mi-am ajustat jocul, am devenit mai conținută. Mi-a dispărut teama că emoția nu va ajunge la spectatori. Am avut încredere totală în echipa de filmare și în felul cum se va monta live.”

ALINA ILEA

Actriță, Teatrul Național Timișoara

Eu nu am avut ocazia să joc în varianta live-streaming. Experiența mea e în calitate de regizor. Cand am început lucrul la spectacol speram să nu ajung să dau premiera online. Situația pandemică a continuat, așa că soluția cea mai bună a fost platforma de live-streaming. Și mă bucur că a fost aceasta, si nu cea a înregistrării spectacolului pentru că am simțit că oamenii sunt alături de noi, chiar și de acasă. 

În plus, am învățat multe aspecte tehnice, în forme artistice diferite față de ce-mi imaginam eu. Live-streaming înseamnă mobilizarea unei echipe extinse. Aspectele artistice au fost modificate puțin pentru camere (lumini, intrările actorilor), dar emoțiile din spectacol nu. Și asta e întotdeauna un plus. Frica cea mai mare a artiștilor, atunci când joacă in online este ca emotia să nu poată sparge ecranul. Iar teatrul fără emoție este unul mort. Cu Stage ON nu a fost așa.

Ana Maria Ursu

Director artistic, Teatrul Basca

Părerea voastră contează enorm pentru noi.
Așteptăm cu interes să ne spuneți cum a fost colaborarea cu echipa Stage ON.